Andere zorgvoorzieningen

Mobiele Tandartsen, voor tandzorg op locatie

Een verzorgd gebit voor iedereen

Het tandartsbezoek is vaak moeilijk voor zorgafhankelijke mensen in een (zorg)instelling. Heeft uw zorginstelling een goed systeem om bewoners van essentiële tandzorg te voorzien? Volwassenen zouden minstens één keer per jaar naar de tandarts moeten voor controle. In realiteit gebeurt dat te weinig. Voor sommigen is het praktisch, fysiek of cognitief niet mogelijk. Daar maken Mobiele Tandartsen het verschil.

Onze service is enerzijds ontworpen om de gezondheid van bewoners te garanderen, anderzijds om ook hun verzorgers en familieleden of begeleiders te ontzorgen. Residenten krijgen persoonlijke, kwalitatieve mondzorg, zonder dat ze hun vertrouwde omgeving hoeven te verlaten. Daarvoor brengen we onze kwalitatieve uitrusting als in een echte tandartspraktijk, tot in uw residentie. Ons doel is om een langdurige, comfortabele dienstverlening te bieden.

Zo zijn wij regelmatig te gast in asielcentra, woonvoorzieningen voor mensen met een mentale beperking en woonzorgcentra voor ouderen.

Behandelingen als in een normale praktijk

We brengen de professionele tandartsenpraktijk tot bij u, en bieden regelmatige controles en nazorg. We voorzien we de gebruikelijke behandelingen en voorkomen de problemen die het vaakst voorkomen zoals:

  • Droge mond, slechte adem, ontstoken tandvlees/gingivitis
  • Reiniging of herstelling van kunstgebit
  • Nieuw kunstgebit of aanmeten van implantaten
  • Profylactische reiniging
  • Vullingen en conserverende behandeling

Daarbij werken we aan conventietarief voor algemene verzorging en prothetische behandelingen. De uiteindelijke kosten hangen af van het verzekeringsstatuut, en of de persoon in kwestie in het afgelopen jaar nog op controle bent geweest. Daarvoor informeren bewoners steeds goed bij hun ziekenfonds.