Woonzorgcentra

Tandheelkundige zorg, ter plaatse in het woonzorgcentrum

Wanneer gingen uw residenten voor het laatst naar de tandarts?


Uw WZC doet er alles aan goede zorg te bieden voor de residenten die er wonen. U ondervindt dagelijks moeilijkheden om een goede mondverzorging bij uw bewoners uit te voeren. Logistieke problemen verhinderen vaak dat er regelmatige tandheelkundige controles en behandelingen naar behoren plaatsvinden. Die nodige zorg wordt ook door de ouderen zelf vaak vergeten of vermeden. De verplaatsing naar de tandartsenpraktijk is te moeilijk, waardoor ze de neiging hebben pijn, ongemak en moeilijkheden te negeren. Die pijn moeten we voorkomen en/of verlichten.

Daarom komen onze Mobiele Tandartsen naar u toe. Onze service is enerzijds ontworpen om de gezondheid van uw bewoners te garanderen, anderzijds om ook hun verzorgers en familieleden of begeleiders te ontzorgen. Residenten krijgen persoonlijke, kwalitatieve mondzorg, zonder dat ze hun vertrouwde omgeving hoeven te verlaten. Ons doel is om een langdurige, comfortabele dienstverlening te bieden.

De mondgezondheid van ouderen

Wanneer gingen de bewoners van uw woonzorgcentrum voor het laatst naar de tandarts? Regelmatige tandzorg is essentieel om comfortabel te leven. Wij bieden de gebruikelijke behandelingen en voorkomen problemen die vaak voorkomen, waaronder:

  • Droge mond, slechte adem, ontstoken tandvlees/gingivitis
  • Reiniging of herstelling van kunstgebit
  • Nieuw kunstgebit of implantaten aanmeten
  • Profylactische reiniging
  • Vullingen en conserverende behandeling

Mondzorg in uw WZC

We pakken de diagnose, preventie en behandeling van tandproblemen aan. We specialiseren in specifieke tandproblemen die veel bij ouderen voorkomen, zoals pijn, infecties en problemen met implantaten. Onze behandelingen omvatten vullingen, kronen, extracties en herstellingen en vernieuwingen van kunstgebitten…

Tijdens de tandheelkundige screening stellen we een diagnose, een behandelplan en kostenraming op dat u nadien zult ontvangen. Een regelmatige, preventief bezoek vormt de basis voor de mondgezondheid van uw residenten.

Meer over onze werkwijze leest u hier.